Analytisk och strategisk policy- och påverkanschef sökes

Layout
Layout 1
Share:
Analytisk och strategisk policy- och påverkanschef sökes Image
WaterAid/Ernest Randriarimalala

Vill du jobba med oss och förändra liv varje dag?

Vill du arbeta för att alla människor ska ha tillgång till rent vatten, toaletter och hygien till 2030? Vi förstärker vårt policy- och påverkansarbete och söker nu en analytisk och strategisk chef med breda kunskaper om hållbar utveckling. Detta är en roll för dig som vill ha chefsansvar utan att behöva släppa det strategiska och utåtriktade påverkansarbetet. Du deltar i federationens globala arbete och samarbetar med kollegor över hela världen. Du är placerad i ledningsgruppen och bidrar till hela organisationens framgång och utveckling.

Din roll

WaterAid Sverige/Norden är del av en global organisation med verksamhet i 34 länder. Som policy- och påverkanschef ansvarar du för att tillsammans med kollegor i andra medlemsländer utarbeta global policy och omvandla den till svenskt påverkansarbete. 

Du leder en liten avdelning med fyra ytterligare medarbetare. Policy- och påverkansarbetet är under uppbyggnad och du kommer att fortsätta arbetet med att strategiskt utveckla avdelningens arbete, både vad gäller innehåll och arbetsformer. 

Du deltar aktivt i det dagliga arbetet med policy- och påverkansarbete, representerar organisationen i externa sammanhang i Sverige, Norden och internationellt, leder och kvalitetssäkrar teamets arbete samt bidrar med eget analys- och skrivarbete.

Du sitter i ledningsgruppen och ansvarar tillsammans med övriga avdelningschefer för hela organisationens styrning, arbetar nära generalsekreteraren och rapporterar till henne.

Personliga egenskaper och kvalifikationer

  • Relevant akademisk examen.
  • Trygg och erfaren personalledande chef, med intresse och kunskap om allt som hör till ett modernt och gott ledarskap.
  • Gedigna erfarenheter av policy- och påverkansarbete inom idéburen verksamhet, gentemot regering, riksdag och på EU-nivå. 
  • Stort nätverk inom politik, civilsamhälle och näringsliv.
  • Mycket goda kunskaper om Agenda 2030, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.
  • Mycket god analytisk och strategisk förmåga.
  • Gedigen erfarenhet av representation på hög nivå. Du är en skicklig föreläsare och har god presentationsförmåga. 
  • Du kommunicerar på ett tydligt, diplomatiskt och lyhört sätt, och är van att samarbeta och förhandla med kollegor från hela världen.
  • Skriver mycket väl på svenska, är van att skriva allt ifrån analytiska rapporter till slagkraftiga debattartiklar, och är van att kvalitetssäkra andras skriftliga leveranser. Arbetar obehindrat på engelska (båda språken kommer att användas som dagligt arbetsspråk).

Det är också meriterande om du har

  • Erfarenhet av att arbeta med policy- och påverkansarbete inom en global organisation, där policy ska utarbetas gemensamt och därefter omvandlas till nationell kontext.
  • Kunskap om något eller några av följande områden:
    - vatten, sanitet och hygien;
    - jämställdhet;
    - hälsa;
    - klimat och klimatanpassning;
    - näringslivets hållbarhetsarbete.
  • Erfarenhet från internationell biståndsverksamhet och skärningen mellan programverksamhet och påverkansarbete, samt mellan insamling och påverkansarbete.
  • Erfarenhet av att sitta i ledningsgrupp.
  • Erfarenhet av politiskt arbete, exempelvis åt ett parti eller på regeringskansliet.
  • Erfarenhet av arbete med press och PR.

WaterAid är en dynamisk arbetsplats som erbjuder en spännande och händelserik arbetsmiljö. Att arbeta för oss är utvecklande, inspirerande och givande och ditt arbete kommer att bidra till att säkerställa att alla människor överallt får tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. 

WaterAid vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vi välkomnar alla intresserade att söka, oavsett kön, etnisk tillhörighet och religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck, och/eller ålder, och även om du inte matchar allt i vår lista ovan. 

Tjänsten är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader, med efterföljande tillsvidareanställning. WaterAid Sverige har kollektivavtal.

Din arbetsplats är på WaterAids kontor i Solna, men vi tillämpar arbete hemifrån under pandemin.

. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Läs mer om WaterAid på www.wateraid.se. För frågor om tjänsten kontakta Anna Nilsdotter, generalsekreterare/Chief Executive, [email protected]. Om möjligt rekommenderar vi frågor per mejl.

Facklig företrädare Unionen: Lisa Fyrhammar, [email protected], 08-677 30 38

 

 

Information om behandlingen av personuppgifter om arbetssökande hos WaterAid
Det är viktigt att du känner dig trygg när du lämnar information om dig själv till oss i WaterAid när du söker arbete här. Vi tar stor hänsyn till skyddet av den personliga integriteten.
Dina personuppgifter kommer bara att användas inom WaterAid och av personer som arbetar med rekrytering. WaterAid är personuppgiftsansvarig och ansvarar därmed för behandlingen av personuppgifter enligt dataskyddslagstiftningen. 
Har du generella frågor om WaterAids rekryteringsprocesser kan du vända dig till Ekonomi- och administrationsansvarig [email protected]
Personuppgifterna kommer att användas för rekryteringsändamål. Den rättsliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter är WaterAids berättigade intresse av att administrera och dokumentera rekryteringsprocessen, och i vissa fall samtycke. Efter avslutad rekrytering arkiveras uppgifterna för att kunna användas vid ett eventuellt överklagande av rekryteringen enligt till exempel diskrimineringslagstiftningen. När möjligheten att överklaga inte längre finns, kommer informationen att raderas. 
Följande personuppgifter kommer att lagras i rekryteringsdatabasen: Ditt CV och ditt personliga brev och annan information som du lämnar till oss så som betyg och intyg. Dessutom kan vi komma att registrera anteckningar från intervjuer, samtal med referenspersoner och resultat från personlighetstester.
Du har rätt att utan kostnad få information om vilka personuppgifter som finns registrerade om dig själv i WaterAids rekryteringsdatabas. Skicka din begäran till [email protected] Om du anser att någon uppgift om dig är felaktig eller missvisande, bör du kontakta oss omedelbart. Du kan även meddela oss om du på något sätt vill begränsa hanteringen av dina personuppgifter, invända mot behandlingen eller radera dem. 
 

WaterAid arbetar i flera av världens fattigaste länder för att fler människor ska få tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. Sedan vi startade 1981 har över 28 miljoner människor fått rent vatten genom WaterAids direkta arbete, och utöver det påverkar vi regeringar, stärker myndigheter och stöttar lokala organisationer. WaterAid har landskontor i 34 länder och finns i Sverige sedan 2009. I Sverige arbetar vi med opinionsbildning, insamling och påverkansarbete. Besök www.wateraid.se för mer information.