WaterAids integritetspolicy för webben

Cookies

Denna webbplats använder liksom många andra webbplatser så kallade cookies. Det är små textsträngar som lagras på din dator för att spara information om dina preferenser till kommande besök, och som gör det möjligt för oss att förstå hur våra besökare använder vår webbsida.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som lagras i din webbläsare. De gör så att information om ditt besök kan lagras, och gör det möjligt för vår webbsida att anonymt känna igen en användare som besökt sidan förut. Cookies kan antingen vara så kallade "sessionscookies" som raderas efter varje besök, eller "permanenta cookies" som innebär att de sparas under en längre period.

Ingen personlig information samlas in via de cookies vi använder. All information är anonym och cookies kan aldrig skada din dator. Cookies kan antingen vara inställda av WaterAid, eller av andra vars tjänster vi använder, till exempel Google Analytics eller Youtube.

Vi använder följande typer av cookies:

Prestandacookies – dessa används för att göra vår hemsida mer engagerande och effektiv. De spårar anonym användarnas beteende och demografi på vår hemsida. Vi använder verktyg som t ex Google Analytics och Optimizely för detta.

Funktionalitetscookies – dessa använder webbsidan för att anpassa vårt innehåll till dig när du återvänder till sidan. Det gör att du t ex kommer till den svenska startsidan för WaterAid varje gång.

Reklam- och åter marknadsföringscookies – dessa hjälper oss att göra vår reklam effektivare och därmed mer kostnadseffektiv. Det innebär att vi behöver använda mindre pengar till administration och mer kan gå till vår kärnverksamhet. Informationen i dessa cookies kan vi komma att dela med tredjepart för detta ändamål. Det kan resultera i t ex att du ser WaterAid-reklam på andra webbsidor du besöker.

Tredjepartscookies – dessa cookies kommer inte från oss utan från de verktyg vi använder, så som Youtube, sociala medier och dylikt. WaterAid har inte kontroll över dessa cookies och för mer information rekommenderar vi att du besöker de relevanta verktygens webbplatser.

Vad händer om du väljer att stänga av cookies i din webbläsare?
Du kan självklart välja att inte acceptera vår cookiepolicy och blockera lagring av cookies. Då kan vi inte lagra någon information. Detta innebär dock att viss funktionalitet på webbsidan kommer påverkas. Utöver detta kan vi inte heller följa hur våra besökare rör sig på webbsidan vilket gör det svårare för oss att att förbättra vår sida och besökarnas upplevelse.

Hur du gör om du inte godkänner lagringen av cookies
Om du inte vill att cookies ska sparas på din dator kan du avaktivera denna typ av lagring i din webbläsare. Exakt hur detta går till varierar beroende på vilken webbläsare du använder, men instruktioner bör finnas i din webbläsares hjälpavsnitt. Vanligtvis stängs cookies av via någon av menyrubrikerna och alternativet Inställningar/Preferences.


Integritetspolicy

I enlighet med personuppgiftslagen (1998:204; PUL) klargör vi härmed att alla persondata du uppger på webbplatsen samlas in via WaterAid i Storbritannien som därmed är personuppgiftsbiträde till WaterAid i Sverige som är personuppgiftsansvariga.

WaterAid kommer inte att använda några personuppgifter som samlas in på denna webbplats för något annat ändamål än det som uttryckligen anges.

WaterAid kan använda personliga kontaktuppgifter för att skicka dig ytterligare information som vi tror att du kommer att vara intresserad av. Om du anger att du föredrar att inte ta emot sådan information kommer vi alltid att respektera detta. Om du accepterar att ta emot eller registrerar dig för ytterligare information från WaterAid via e-post, kommer vi att erbjuda dig en möjlighet att avsluta denna mailprenumeration i varje meddelande vi skickar.

WaterAid kommer aldrig avsiktligt att missbruka, eller tillåta andra att missbruka, personuppgifter som samlas in eller som innehas, och kommer att vidta åtgärder för att se till att dina persondata förvaras säkert.

WaterAid säljer inte eller vidarebefordrar personliga kontaktuppgifter till någon annan organisation och kommer inte göra det i framtiden utan att fråga dig om du vill delta vid detta specifika tillfälle.

WaterAid lagrar standardloggfiler på sin webbserver. Dessa loggfiler samlar inte in personuppgifter, utan bara information som hjälper WaterAid att bedöma användande och användarvänligheten på webbplatsen. Denna information kan inkludera din dators IP-adress. WaterAid kommer inte att spåra denna IP-adress till dig personligen, inte heller kommer denna information kunna spåras av utomstående.