Cleo Kinnaman: ny ambassadör för WaterAid Sverige

2 min läsning
Cleo Kinnaman
PRESSMEDDELANDE
 

Cleo Kinnaman är en känd konstnär, tatuerare och modell. Och nu också ambassadör för WaterAid Sverige. Cleo har rört sig över världen och bor sedan ett par år tillbaka i Los Angeles. Hennes genuina engagemang för WaterAid grundar sig bland annat i hennes ursprung; Cleo har genom sin mamma Kicki rötter i Etiopien. För några år sedan reste Cleo och Kicki tillsammans med WaterAid till Etiopien för att på nära håll följa arbetet med att förse byar och människor i utsatta områden med rent vatten.

”Jag har i många år varit engagerad för att hitta hållbara lösningar för grundläggande behov så som rent vatten, särskilt i Etiopien där jag har mina rötter. Jag tycker verkligen man ska försöka hjälpa andra människor, särskilt i kristider, men man kan samtidigt inte fokusera på allting samtidigt. Som konstnär och priviligierad nog för att kunna ägna mig åt saker som inte rör min överlevnad, kan jag knappt ens föreställa mig skillnaden mellan min egen situation och situationen för alla de människor i världen som saknar något så enkelt som vatten.

Efter att ha studerat och sett med egna ögon, i mitt eget land, det arbete som WaterAid utför är jag glad och lättat att det finns en organisation som jag äntligen kan säga att jag stolt stöder idag, men också för en hållbar och hoppfull framtid,” säger Cleo Kinnaman.

Cleo har redan stöttat WaterAid genom att skapa ett flertal vackra konstverk som säljs till förmån för WaterAid i deras gåvoshop och genom att sprida deras budskap i sina sociala medier. Nu intensifieras samarbetet, vilket gläder Anna Nilsdotter, generalsekreterare för WaterAid Sverige:

”Det är otroligt roligt att kunna presentera Cleo som vår nya ambassadör! Cleo har länge stöttat WaterAid på olika sätt. Vi ser verkligen fram emot ett spännande samarbete,” säger Anna Nilsdotter, generalsekreterare för WaterAid i Sverige.